Veste tristă! Un coregraf celebru, mort la doar 35 de ani

Tot mai multe persoane tinere și-au pierdut viața în ultima perioadă din diferite motive. Se pare că lumea artiștilor este zguduită din nou de o veste extrem de dureroasă, respectiv moartea unui celebru coregraf, de doar 35 de ani. Reputatul coregraf britanic Liam Scarlett a decedat în mod misterios și nu știe încă reala cauză.

Liam Scarlett, moarte suspectă

Marele coregraf Liam Scarlett a murit la doar 35 de ani. Decesul său prematur a fost anunţat sâmbătă seară de familia sa, însă nu a fost divulgată cauza și apropiații au solicitat intimitate din partea celor care l-au iubit pe artist și l-au apreciat pentru munca depusă în domeniul său.

„Cu mare tristeţe anunţăm moartea tragică a dragului nostru Liam

„În aceste momente dificile pentru familie, cerem să ne fie respectată privată pentru a putea ţine doliul.”, a anunţat familia sa într-un comunicat.

Scarlett s-a alăturat unui balet în 2006 ca dansator și s-a retras șase ani mai târziu pentru a se dedica coregrafiei independente. Artistul a fost responsabil pentru crearea unora dintre cele mai importante spectacole recente ale companiei, inclusiv o nouă producţie ”Swan Lake”, în 2018.

Deși a avut o carieră de succes și era recunoscut pentru talentul său, a fost suspendat din funcție în august 2019, după ce au apărut acuzații de hărțuire sexuală cu studenții. Ca rezultat, și baletul australian Queensland a întrerupt colaborarea cu el.

Royal Ballet din Londra l-a exonerat după o anchetă independentă, însă coregraful a părăsit compania. Activitatea lui Liam Scarlett la Royal Ballet s-a încheiat în martie 2020.

”Putem confirma că ancheta independentă s-a încheiat şi a dovedit că nu au fost găsite motive pentru a face acuzaţii legat de presupusele contacte cu elevii de la The Royal Ballet School”, a anunţat atunci instituţia.

În 2014 a devenit cel mai tânăr coregraf care a creat un balet complet pentru companie, cu piesa Frankenstein.

sursa