Vinete prajite cu gogosari, o rețetă delicioasă și aromată pentru iarnă! Cel mai rapid și accesibil mod de preparare

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Rețeta de zacusca aromată și delicioasă pentru iarnă:

Ingrediente:

 • 4-5 vinete
 • 10-12 gogoșari
 • Usturoi
 • 2 legături de pătrunjel verde
 • 1 lingură cu vârf de sare mare
 • 1 linguriță de boabe de piper
 • 1 lingură de zahăr (sau miere)
 • 500 ml de oțet din vin
 • 1 litru de apă
 • Ulei pentru prăjit
 • Borcane de 800 g

Mod de preparare:

 1. Vinetele se taie în rondele și se presară cu sare, lăsându-le să se scurgă timp de aproximativ 2 ore. După ce s-au scurs, se clătesc cu apă rece pentru a îndepărta excesul de sare și apoi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie.
 2. Se prăjesc vinetele pe rând în uleiul încins, apoi se scot pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
 3. Gogoșarii se curăță de cotoare și se taie în patru.
 4. Se pregătește o soluție din 500 ml de oțet, 1 litru de apă, 1 lingură cu vârf de sare, 1 lingură de zahăr și 1 linguriță de boabe de piper, care se pune la fiert.
 5. Când soluția începe să fiarbă, se adaugă gogoșarii și se lasă aproximativ 5 minute până se înmoaie ușor, apoi se scot într-un bol fără a fi scurși.
 6. În borcane, se așează un strat de vinete, unul de gogoșari, usturoi dat pe răzătoare, frunze de pătrunjel verde tocate, apoi din nou un strat de vinete, gogoșari, etc. până se umple borcanul.
 7. Ultimul strat este de pătrunjel verde. Peste toate se toarnă soluția în care au fost opăriți gogoșarii. Se închid borcanele și se păstrează în camara sau pivnița. scrie valentinavnb.ro/

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri