Vinete umplute în stil turcesc – o rețetă delicioasă cu un gust distinct!

Vă prezentăm o rețetă detaliată pentru Karniyarik, un preparat tradițional turcesc, ce constă în vinete umplute cu carne. Acest deliciu culinar turcesc vă va încânta papilele gustative cu un gust deosebit. Puteți servi vinetele umplute ca garnitură, alături de orez sau piure de cartofi.

Ingrediente:

 • 2 bucăți de vinete
 • 250 g de carne tocată
 • 1 bucată de ceapă
 • 2 căței de usturoi
 • 3 roșii
 • 2 ardei iuți
 • 2 linguri de pastă de roșii
 • 1 legătură de pătrunjel
 • 1 linguriță de sare
 • 1 linguriță de piper negru măcinat
 • 2 pahare de apă
 • 3 linguri de ulei rafinat

Mod de preparare:

 1. Spălați vinetele, faceți o tăietură pe mijloc și scobiți miezul cu ajutorul unei linguri, astfel obținând niște bărcuțe. Presărați vinetele cu sare și lăsați-le să stea timp de 30 de minute.
 2. Între timp, pregătiți umplutura: Tocați ceapa mărunt și prăjiți-o în ulei până capătă o culoare ușor aurie. Adăugați carnea tocată și amestecați, înăbușiți timp de 3-4 minute. Adăugați 1 lingură de pastă de tomate, amestecați și înăbușiți încă un minut.
 3. Decojiți roșiile și dați-le prin blender sau răzătoare. Adăugați piureul de roșii peste carne. Presați usturoiul sau răzuiți-l fin și tăiați jumătate de ardei iute în fâșii subțiri. Adăugați usturoiul și ardeiul în compoziția de carne, amestecați bine și înăbușiți timp de 10 minute. Asezonati cu sare și piper după gust. La sfârșit, adăugați pătrunjelul tocat, amestecați și luați de pe foc. scrie dezicuzi.ro
 4. Așezați vinetele într-o tavă de copt (dimensiunile 20 x 25 cm) și umpleți-le cu umplutura de carne. Decorați cu jumătăți de ardei iute și cu semi-rondele de roșii. Amestecați 1 lingură de pastă de tomate cu 2 pahare de apă, condimentați cu sare și piper și turnați acest amestec în tava cu vinete. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C timp de 45 de minute.

Poftă bună!

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri