Vinetele umplute în stil turcesc sunt o rețetă extrem de delicioasă, cu o aromă deosebită!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Vă prezentăm o rețetă turcească incredibil de gustoasă – Karniyarik, vinetele umplute cu carne. Această mâncare reprezintă una dintre cele mai cunoscute preparate din bucătăria turcească tradițională. Gustul deosebit al acestor vinete umplute pregătite de turci nu poate fi egalat de nicio altă variantă pe care ați încercat-o până acum. Aceste vinete umplute pot fi servite ca garnitură, alături de orez sau piure de cartofi.

Ingrediente:

 • 2 bucăți de vinete
 • 250 g de carne tocată
 • 1 bucată de ceapă
 • 2 căței de usturoi
 • 3 roșii
 • 2 ardei iuți
 • 2 linguri de pastă de roșii
 • 1 legătură de pătrunjel
 • 1 linguriță de sare
 • 1 linguriță de piper negru măcinat
 • 2 pahare de apă
 • 3 linguri de ulei rafinat

Mod de preparare:

 1. Spălați vinetele și faceți o tăietură pe mijlocul fiecăreia. Scoateți miezul cu ajutorul unei linguri, creând astfel niște bărcuțe. Presărați vinetele cu sare și lăsați-le timp de 30 de minute.
 2. În timp ce vinetele se odihnesc, pregătiți umplutura. Tocați ceapa mărunt și căliți-o în ulei până capătă o culoare ușor aurie. Adăugați carnea tocată și amestecați, înăbușind-o timp de 3-4 minute. Adăugați o lingură de pastă de roșii, amestecați și mai înăbușiți timp de un minut.
 3. Decojiți roșiile și dați-le prin blender sau prin răzătoarea fină. Adăugați piureul de roșii în compoziția de carne. Presați usturoiul sau dați-l prin răzătoarea mică, tăiați jumătate din ardeiul iute în fâșii subțiri. Adăugați usturoiul și ardeiul în amestecul de carne, amestecați bine și înăbușiți timp de 10 minute. Condimentați cu sare și piper după gust. Adăugați la final pătrunjelul tocat, amestecați și îndepărtați vasul de pe foc.
 4. Așezați vinetele într-o tavă de copt (dimensiunile 20×25 cm) și umpleți-le cu umplutura de carne. Decorați cu jumătăți de ardei iute și cu felii subțiri de roșii. Amestecați o lingură de pastă de roșii cu 2 pahare de apă, condimentați cu sare și piper, și turnați acest amestec în tava cu vinete. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 45 de minute. scrie dezicuzi.ro

Poftă bună!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri