Vinul pentru sănătatea inimii – Remediul celebrului călugăr vindecător Hildegard von Bingen, care poate contribui la o recuperare totală.

Incă din vechime se ştia că cine cunoştea secretul plantelor, nu se îmbolnăvea de inimă.

În cartea intitulată “Cauzele şi tratarea bolilor”, celebra călugăriţă – vindecătoare Hildegard van Bingen aminteşte de “cura principală pentru inimă”, pe care o consideră indicată în orice afecţiune cardiacă cu substrat organic, cu precizarea că ea se poate ţine o dată sau de două ori pe an.

Din această cură face parte, printre altele, următoarea reţetă:

Vin de pătrunjel cu miere şi oţet de vin

“Cine are dureri în coaste, inimă sau splină, să fiarbă ceva pătrunjel în vin împreună cu ceva oţet de vin şi miere de albine, să strecoare totul, să bea asta des şi el va fi vindecat” (Hildegard van Bingen).

Ingrediente:

10 frunze de pătrunjel; 2 linguri de oţet de vin; 1 litru de vin roşu, de calitate superioară 150 gr. miere de albine (cea mai bună este mierea de pădure); pentru diabetici se recomandă numai 80 gr. miere

Frunzele de pătrunjel şi oţetul se adaugă în vinul roşu şi se aduce totul până la fierbere. Se îndepărtează de pe foc şi se adaugă mierea.

Vinul pentru inimă se curăță de spumă, se strecoară şi se toarnă în sticle curate, care au fost sterilizate în prealabil cu alcool. Se păstrează la rece.

Pentru un vin medicinal mai concentrat, la fiert i se poate adăuga şi o rădăcină de pătrunjel. Preparat astfel, el va avea un efect mai puternic de eliminare a apei din ţesuturi.

Suplimentar, vinul de pătrunjel cu miere poate fi îmbogăţit cu 25 – 30 picături de tinctură de păducel – în acest mod se obţine o irigare mai intensă cu sânge a miocardului şi o tonifiere a inimii.

Administrare: Vinul se scoate din timp de la frigider, pentru a nu fi prea rece când se consumă. Se bea câte 1 păhărel (20 ml), după masă.

Administrat din vreme, acest remediu poate preveni apariţia timpurie a bolilor de inimă, iar atunci când ele se află în stadiul incipient, asigură o vindecare completă.
Indicaţii terapeutice: insuficiență cardiacă; stop cardiac; circulaţie deficitară la nivelul inimii; senzaţie de slăbiciune; dureri de inimă provocate de stres; dureri de natură nervoasă; staze venoase cu edeme la picioare şi în plămâni. scrie secretele.com

*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri