Iată rețeta tradițională pentru zacuscă cu legume, direct din caietul bunicii:

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Toate gospodinele ar trebui să cunoască rețeta autentică de zacuscă de vinete. Iată cum se face zacuscă de casă, pas cu pas:

Ingrediente:

 • 2 kg de ardei kapia
 • 6 kg de vinete
 • 2 kg de ardei gogoșari
 • 2 kg de roșii
 • 500 ml de ulei
 • 1 kg de ceapă
 • usturoi
 • foi de dafin
 • piper
 • sare

Mod de preparare:

 1. Începeți prin a coace vinetele și ardeii pe plită, o placă de lemn sau o tavă veche, pe ochiul aragazului, pe grill sau în cuptor. După ce sunt coapte, curățați vinetele de coajă când încă sunt calde, le spălați și le lăsați la scurs pe o sită.
 2. Curățați ardeii de pieliță, scoateți cotoarele și semințele, apoi tăiați-i fâșii. Treceți roșiile prin mașina de tocat sau blender, obținând astfel un suc mai gros de roșii. Tocați vinetele scurse cu un cuțit de lemn.
 3. După ce ați pregătit toate acestea, tăiați ceapa mărunt sau treceți-o prin mașina de tocat carne. Astfel, ceapa nu se va prăji, ci va fierbe mai mult în propriul suc și în ulei.
 4. Încălziți uleiul într-o oală în care doriți să faceți zacuscă. Adăugați ceapa și căliți-o. După 10-15 minute, adăugați sucul de roșii obținut, amestecați și lăsați să fiarbă încă 15 minute.
 5. Adăugați ardeii tăiați fâșii și vinetele tocate. Fierbeți la foc mic.
 6. Condimentați după gust, iar când uleiul începe să se ridice, înseamnă că zacușca este gata.
 7. Înainte de a pune zacușca în borcane, acestea trebuie sterilizate. Pentru a vă asigura că rezistă până la iarnă, puteți fierbe borcanele la foc mic timp de 15-20 de minute.
DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri