Zacuscă pentru leneşi – Nu trebuie să coci vinetele şi nici ardeii

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Iată cum se prepară zacusca cu vinete necoapte – aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

 • 1 kilogram de ceapă
 • 7 vinete
 • 49 ardei sau gogoșari
 • 1 litru de suc de roșii fiert
 • 300 ml de ulei
 • 5-6 foi de dafin
 • piper

Mod de preparare:

 1. Zacuscă cu vinete necoapte. Se curăță ceapa și se spală ardeii și vinetele. Se pune ceapa la călit în ulei. Tăiem ardeii felii și-i adăugăm peste ceapă. Curățăm vinetele de coajă, le tăiem felii și le punem peste ardei când aceștia se înmoaie.
 2. Lăsăm și vinetele să se înmoaie apoi trecem totul prin mașina de tocat carne. Punem amestecul rezultat înapoi în cratiță, adăugăm sucul de roșii (bulion) și lăsăm să fiarbă până se ridică ulei deasupra.
 3. Zacuscă cu vinete necoapte. În cazul în care considerați că zacusca este prea groasă, puteți să mai adăugați suc de roșii la fiert.
 4. Se pune zacusca în borcane, iar borcanele se sterilizează.
 5. Zacuscă cu vinete necoapte. Dacă vreți ca zacusca să iasă mai iute, puteți adăuga și 3-5 ardei iuți.

Poftă bună! scrie dezicuzi.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri