Această prăjitură denumită Ziua și Noaptea, ideală pentru post, este nu doar ușor de preparat, ci și foarte delicioasă!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Această prăjitură denumită Ziua și Noaptea, în varianta de post, este nu doar deosebit de gustoasă, dar și destul de economică, având în vedere că nu conține ouă, lapte sau unt.

Pentru a prepara această prăjitură simplă și spectaculoasă, veți avea nevoie de doar câteva ingrediente accesibile.

Ingrediente: – 500 ml apă minerală (2 căni), – 250 ml ulei (1 cană), – 200 gr zahăr (1 cană), – 1 linguriță esență de vanilie, – 1 linguriță esență de rom, – 1 linguriță praf de copt, – 500 gr făină, – 2 lingurițe cacao, – 100 gr nucă măcinată.

Mod de preparare:

  1. Într-un bol, amestecați apa minerală, uleiul, zahărul și esența de vanilie până când zahărul se dizolvă.
  2. Adăugați făina și praful de copt și amestecați până când obțineți o compoziție omogenă.
  3. Împărțiți compoziția în două părți și în una dintre ele adăugați cacao și esența de rom, apoi amestecați bine.
  4. Turnați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt compoziția albă și nivelati-o. Dimensiunea tavii trebuie să fie de 25×35 cm.
  5. Turnați peste compoziția albă compoziția cu cacao și nivelati-o.
  6. Presarați nucă măcinată grosier, astfel încât să rămână și bucăți mai mari.
  7. Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute.
  8. Lăsați prăjitura să se răcească, apoi o tăiați în cuburi.

Poftă bună alături de cei dragi!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri