Coaja de banană – un remediu extern pentru acnee și alte 5 utilizări despre care probabil nu aveți cunoștință

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Dacă sunteți un pasionat de banane, atunci avem o veste bună pentru dumneavoastră. Cunoaștem cu toții că bananele sunt sănătoase, fiind o sursă excelentă de potasiu și alți nutrienți importanți. Cu toate acestea, deși interiorul fructului este moale și dulce, coaja este rigidă, fibroasă și ușor amară, ceea ce o face mai puțin atractivă. Dar ați fost la curent că chiar și coaja de banană este benefică pentru sănătatea dumneavoastră? Și da, cojile sunt, de asemenea, comestibile!

Utilizări neașteptate ale cojilor de banană

1: Tratament pentru acnee

Masați fața cu coaja timp de cel puțin cinci minute. Repetați acest procedeu zilnic pentru a diminua acneea, iar efectele ar trebui să fie vizibile într-o săptămână. Includeți acest ritual în rutina dvs., chiar și atunci când acneea începe să se amelioreze.

2: Reducerea ridurilor

Cojile de banană pot hidrata pielea, ceea ce este benefic pentru reducerea ridurilor. Pentru un efect sporit, puteți adăuga un gălbenuș de ou după ce ați zdrobit coaja. Aplicați amestecul pe față și lăsați-l să acționeze timp de cinci minute.

3: Albirea dinților

Frecțiați suprafața dinților cu coaja de banană timp de aproximativ un minut. Repetați acest procedeu zilnic pe parcursul unei săptămâni.

4: Eliminarea negilor

Frecțiați coaja de banană pe suprafața negului. O altă opțiune ar fi să legați o bucată de coajă peste neg în timpul nopții.

5: Tratament pentru psoriazis

Simpla frecare a cojii de banană pe zonele afectate de mâncărime și iritație poate ajuta. Coaja poate acționa ca un agent hidratant și poate calma senzația de mâncărime.

6: Ameliorarea mușcăturilor de insecte

Masați mușcătura cu coaja de banană pentru a obține alinare în ceea ce privește durerea și senzația de mâncărime. scrie revistacudetoate.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri