Remediul natural suprem pentru sănătatea inimii, tensiune, stomac și dureri de cap!

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR

Beneficiile uimitoare ale miezului de nucă pentru sănătatea ta

Miezul de nucă nu este doar un ingredient gustos și util în bucătărie pentru prepararea deserturilor, ci are și calități terapeutice de invidiat.

Nucile aduc o serie de beneficii inegalabile pentru sănătate, ceea ce înseamnă că, dacă le consumi zilnic, poți evita multe boli.

Medicina naturistă recomandă o cură cu nuci, deoarece aceste fructe sunt extrem de sănătoase. Această cură poate fi de ajutor în tulburările stomacului și intestinelor, precum ulcere, dispepsie, iritații, diaree și constipație.

Poți consuma miez de nucă timp de o lună, dar nu mai mult de 100 de grame pe zi. Astfel, vei evita disconfortul cauzat de mestecarea prelungită a miezurilor, care poate duce la afte și inflamații bucale. În cazul în care acestea totuși apar, poți lua o linguriță de miere și să o miști în gură. Sau poți clăti gura cu un decoct de salvie. Deși miezul de nucă este sățios și sănătos, mulți dintre noi evită să consume prea mult, deoarece consideră că îngrașă. Este adevărat că are o valoare calorică mai mare, dar grăsimile din nucă sunt nesaturate și contribuie la scăderea colesterolului.

Mierea și nucile, consumate corect, devin aliați de încredere în lupta împotriva anemiei, tensiunii arteriale ridicate, ulcerului gastric și durerilor de cap.

Tratarea anemiei: Ai nevoie de 1/2 kg de miere, 1/2 kg de nuci pisate și zeama de la 1/2 lămâie. Amestecă bine ingredientele și depozitează-le într-un borcan sigilat. Pentru tratarea anemiei, ia câte o linguriță din acest amestec de trei ori pe zi, cel puțin o lună.

Combaterea tensiunii arteriale crescute: Pentru a combate hipertensiunea, consumă zilnic câte 100 de grame de nuci în combinație cu 100 de grame de miere.

Remediu eficient împotriva ulcerului gastric: Dacă suferi de ulcer gastric, amestecul pe bază de miere și nuci poate avea efecte miraculoase.

Ai nevoie de 20 de grame de nuci, care se fierb în apă, se filtrează și se zdrobesc, apoi se amestecă cu 2 linguri de miere într-un pahar cu lapte. Se iau câte 2-3 linguri din băutura preparată înainte de mesele principale ale zilei.

Tratament pentru dureri de cap: Pe lângă faptul că această combinație este delicioasă, studiile arată că este benefică și în tratarea durerilor de cap și chiar a insomniilor. În caz de durere de cap, consumă câteva nuci în combinație cu puțină miere, iar dacă ai probleme cu somnul, consumă seara un amestec din 5-10 nuci pisate și 2-3 lingurițe de miere.

Miezul de nucă este o adevărată mină de substanțe benefice: apă (3-5%), grăsimi (52,0-77,5%), proteine (12-25%) din grupa globulinelor, săruri minerale (nucile sunt cele mai bogate în cupru și zinc), provitamină A, vitamine din complexul B (B1, B2, biotină, colină), vitaminele C, E, F, P. Valoarea energetică a miezului de nucă este în medie de 700 kcal la 100 g.

Deoarece conține tocoferol (vitamina E), care ajută la reducerea conținutului de colesterol din sânge și are un conținut foarte redus de carbohidrați, miezul de nucă este potrivit în regimul diabeticilor.

Datorită bogăției de grăsimi și proteine, nucile depășesc carnea în ceea ce privește valoarea calorică, dar au o toxicitate de câteva ori mai mică. Miezul de nucă este unul dintre cele mai revitalizante și hrănitoare alimente cunoscute și o minune pentru organism în sezonul rece.

Nucile sunt cei mai buni aliați pentru inima ta. Antioxidanții din miezul de nucă reglează natural nivelul colesterolului și implicit tensiunea arterială. Consumul regulat de nuci întărește vasele de sânge și previne deteriorarea lor, mai ales în cazul persoanelor în vârstă.

Datorită conținutului ridicat de vitamina E, consumul de nuci oferă o protecție semnificativă împotriva atacului de cord. Consumul a opt nuci pe zi menține arterele flexibile, inima sănătoasă și previne riscul de accident vascular cerebral, conform unui studiu recent din SUA.

Specialiștii ne sfătuiesc să consumăm nuci în special după o masă bogată în grăsimi pentru a atenua efectele negative ale acestora asupra organismului. Studiile au mai arătat că acidul alfa-linolenic din nuci poate fi benefic pentru persoanele cu tulburări ale ritmului cardiac. Consumul regulat de nuci de cel puțin două ori pe săptămână reduce cu jumătate riscul de a suferi un atac de cord în comparație cu cei care nu le consumă deloc. scrie revistacudetoate.ro

DISTRIBUIE SI PRIETENILOR
DISTRIBUIE PRIETENILOR
*Acest site web nu oferă sfaturi medicale și nici nu sugerează utilizarea tehnicilor ca formă de tratament pentru probleme fizice, pentru care este necesar sfatul unui medic. Dacă decideți să aplicați informațiile conținute în acest site, același lucru nu își asumă nicio responsabilitate. Intenția site-ului este să fie ilustrativă, nu îndemnatoare sau didactică. Important: întregul conținut al site-ului web www.stiriactuale.org are doar scop informativ și nu înlocuiește, în niciun caz, activitatea specialiștilor din cele mai diverse segmente de sănătate (medici, kinetoterapeuți, asistenți medicali, nutriționiști, psihologi, dentiști, printre altele).Nu vindem niciun tip de produs sau serviciu. Informațiile pe care le aducem sunt naturale tocmai pentru a evita posibilele efecte secundare, cu toate acestea este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a ingera sau de a aplica orice medicament, chiar dacă este natural (acest lucru nu se aplică în principal femeilor însărcinate sau persoanelor cu restricții alimentare, de exemplu indiferent de motiv).
Stiri